Як мої 104 дні перетворилися на рік

DSC_0007

“…Мой эксперимент будет продолжаться 104 дня. За это время я обещаю себе не пользоваться полиэтиленом.

На протяжении этого времени я буду здесь писать о том, с какими сложностями мне придется столкнуться, а может быть, насколько легко я справлюсь с заданием. Так же буду писать о своих приключениях и мыслях по этому поводу))…”

Так було написано рівно рік тому на свіжоствореній ФБ-сторінці. Ще тоді я не знала, скільки усього цікавого та хвилюючого відбудеться в моєму житті, просто думала, як купити м’ясо-о-о-о без паке-е-етика та нащо я в це вплу-та-ла-ся-я-я…))

Проект 104 дня без полиэтилена був успішним. В мене вийшло не користуватися пакетиками та значно зменшити покупки у пластикових пляшках. Згодом це був цілий комплекс: роздільний збір відходів, компостування на балконі, раціональне використання води та енергії, заміна  миючих засобів на екологічні (тих, що зроблені вдома самостійно).

Якщо ви любите цифри, то кожен місяць в середньому зекономив моїй сім’ї 300 гривень. За рік ця сума склала 3600 гривень.

Я познайомилася з прекрасними досвідченими людьми та проектами. Планую познайомити їх з вами на сторінках цього блогу.

За цей рік я дала більше десяти інтерв’ю про свій проект на радіо та телебаченні, та стільки ж в інтернет-виданнях. Провела лекції про побутові відходи та еко-досвідченні у школах, офісах, таборах та інших місцях де можна було зібрати людей.

Завдяки проекту “104” “Сніданок з 1+1” запросив у прямий ефір на 14 сюжетів, два з яких були особисто про мій експеримент.

Але все це не головне, це статистика, цифри, минуле. Є щось особливе, більш тонке, те, що не можна порахувати чи потримати в руках. Все, що зі мною відбулося протягом року дало мені чітке поняття, що так важливо бути собою, не боятися експериментів, йти проти течії, прислухатися, ставитися з повагою до інших, багато читати, думати, аналізувати та БУТИ СОБОЮ. Це так просто і так складно.

БУТИ СОБОЮ!

Так і назвала свій новий свіженький блог. До якого вас запрошую))

Чекаю вас на цих сторінках в якості гостей та головних героїв.

Ви можете підписатися на розсилку та будете першим читати нові публікації.

Коментарі до “Як мої 104 дні перетворилися на рік

  1. Удачи в новых начинаниях!!! Предвкушаю много интересной информации и мыслей!

  2. Минув вже рік як я стежу за цим проектом із великим задоволенням, іноді розповідаючи про такі сміливі кроки Маріанни, як компост на балконі) та сортування сміття, щоб потім здати його у переробку (мені власно лячно заходити до цих пунктів переробки – бо в нас на районі це якесь бомжесховище – брудне темне і вонюче)! Також цікаво стежити за стрічкою, в якій багато постів про досвід іншіх країн та людей по темі сміття та екології. Це дійсно надихає…Сьогодні зранку викидаючи пакети у смітник карала себе за те, що мені ж зовсім не важко не набирати стільки пакетів, і якщо повністю не відмовитись, то хоча б зменшити кількість їх викорістання! Кожен раз як взяти зайвий пакет, згадую Маріанну і намагаюсь не використовувати зайвих! Теж хочу щоб після мене було менше сміття…

  3. Удачи в продолжении! Очень хочется увидеть твои сюжеты с “1+1”. Их можно будет увидеть в блоге?

  4. Маріанночко, ти молодець! У тебе є все для того, щоб змінити світ навколо на краще 🙂 Твори, надихай, втілюй в життя свої ідеї! Успіху! 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *